|
|
![]() ![]() |
| nadirmeral |
Pzt, 24 Mar 2008, 21:16:10 ÖS
|
|
Yeni bilimci ![]() Grup: Bilimsever Mesajlar: 9 Kayıt: 23- Mar 08 Üye No: 1,345 |
öncelikle siteye katkısı olanlar için teşekkür ediyorum... kaldıki bir kaç senedir sitenizi sıkca ziyaret ettim ve ihtiyaçı olan arkadaşlarımı bu siteye yönlendirdim.
yönetimde olduğum başka bir siteye yazılarınızı KAYNAK yazarak gerekli sayfanın linkini göstererek arasıra yazmış bulunmaktayım.. konusunu açtığım yazılarda özellikle yazının kaynağına etik dışı davranışlarda bulunmamak adına aynen linkte gösterilenleri koyuyorum... eğer yanlış olarak algılanırsa bir daha yapmamayı kolaylıkla sağlayabilirim... sitemde açmış olduğum başlığın altına bu benim yazımdır, devamı şöyle idi , eksik kalmış, peki burda ne denmiş, tarzında küçük düşürücü ifadeler yer alıcaksa bir daha asla kaynak olarak bu siteden yada bu sitenin üyerlerinin yazdğı yazıları almam.. bunu belirtiniz lütfen... Gökhan Bey iyi çalışmalar....... yazıyı gördüğünüz ve cevap verdiğiniz zaman çöp kutusuna atabilirsiniz.. kirliliğe sebebiyyet vermek istemem |
| KBTReklam |
Pzt, 24 Mar 2008, 21:16:10 ÖS
|
![]() Kuark.Org Grup: Bot Kayıt: 1 Dakika Önce |
|
| Gökhan ATMACA |
Pzt, 24 Mar 2008, 22:17:14 ÖS
|
|
İlmi şura ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: KBT-yönetici Mesajlar: 2,818 Kayıt: 30- Tem 06 Üye No: 1 |
ALINTI sitemde açmış olduğum başlığın altına bu benim yazımdır, devamı şöyle idi , eksik kalmış, peki burda ne denmiş, tarzında küçük düşürücü ifadeler yer alıcaksa bir daha asla kaynak olarak bu siteden yada bu sitenin üyerlerinin yazdğı yazıları almam.. bunu belirtiniz lütfen... Böyle bir belirtmeyi daha önce hiç bir yerde yapmadık kaldı ki genelde uyarılarımız e-posta yolu ile olmaktadır. Ancak bizim sitemizdeki içeriklerin kaynak ya da link verilerek alınmasını sakıncalı bulmaktayız... Çünkü böyle bir yayın anlayışı asla ve asla ülkemize bir şeyler kazandırmaz kaldı ki aynı içeriklerin yayınlanması ne kadar doğal karşılanabilir ne kadar etik olur... http://www.kuark.org/bilim/index.php?optio...1&Itemid=88 adresinden yer alan bilgileri incelemenizi istiyorum ve şunlar da sizi ilgilendiren kısmı sanırım: -Bu yazının tüm hakları Kuark Bilim Topluluğu'na aittir. Bu madde ise içeriğin tüm haklarının yazara ve Kuark Bilim Topluluğu'na ait olduğunu beyan eder.Bu yazı ile ilgili her türlü yasak sorumluluklar Kuark Bilim Topluluğu'na aittir.Bu yazıyı herhangi bir şekilde kullanmak isteyen kuruluş veya kişiler aşağıdaki kuralları uygulaması gerekir: *Yazıyı sadece kaynak göstererek alıntılayabilirsiniz ve bu alıntı konusunda yazara ve topluluğa haber verip izin alınmalıdır. *Kaynak için ise belli şartlar vardır.Kaynak belirtilirken tarih,yazar ve ağ sayfasının tam kısmı verilmelidir.Eğer bu yayın bir web sitesi ise link vermek zorunluluktur. Bu yukarıdaki kuralları ihlal edenlerin gerekli T.C.K maddesi uyarınca gerekli cezai işlemler uygulanacaktır. Hangi yazıyı hangi sayfada yayınladığınızı bildiren bir e-posta atmanızı istiyoruz kbt@kuark.org adresine. Orada ben veya başka bir arkadaşım işleme alacak ve gereken cevabı verecektir. Genelde biz içeriklerimizin kopyalanmasını istemiyoruz nedeni ise siz bizden içeriği aldığınızda ve kaynak kısmında bizim siteye link verdiğiniz halde sizden kolaylıkla kopyalanabiliyor ve istediği şekilde izinsiz bir şekilde kullanıyorlar. Saygılarımla -------------------- Gökhan ATMACA |
| Gökhan ATMACA |
Pzt, 24 Mar 2008, 22:19:27 ÖS
|
|
İlmi şura ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: KBT-yönetici Mesajlar: 2,818 Kayıt: 30- Tem 06 Üye No: 1 |
Ayrıca alıntı denirken yazıyı aynen kullanmak olmamalıdır. Yeni bir yazı yazılmıştır onun içinde bahsi geçilmiş olmalıdır. Nedeni ise bilim sitesiyiz ve bilimsel yayıncılığın da bu şekilde ilerlediğini biliyoruz...
-------------------- Gökhan ATMACA |
| nadirmeral |
Pzt, 24 Mar 2008, 22:34:17 ÖS
|
|
Yeni bilimci ![]() Grup: Bilimsever Mesajlar: 9 Kayıt: 23- Mar 08 Üye No: 1,345 |
çok teşekkür ettim.. bundan sonra asla yazılarınız kaynak olarak tarafımca kullanılmıyacaktır.
ama tez yazarken de bu durumla karşılaşmıştım. yani bilgi çağındayız ve birileri bişeyler araştırıyor yani ; bilimsel bir yazıyı, makaleyi : ismini ve yapan kişiyi belirtipte kullanmakta ne gibi bir sakınca var hala idrak edemedim.. tabi örüt-bağ dan bahseder isek bağlantı adresi güzelce yazılır ve uygun bir şekilde kaynak olarak gösterildiği belirtilir. neyse.... tekrardan teşekkürlerimi sunuyorum... rahasızlık vermek istemem... |
| spike |
Sal, 25 Mar 2008, 00:57:14 ÖÖ
|
![]() Bilimci ![]() ![]() ![]() Grup: Bilimsever Mesajlar: 58 Kayıt: 15- Kas 06 Üye No: 60 |
Hayır çok merak ediyorum bu site niye var acaba? Gökhan bu siteyi niye açmış? Bu sie üzerinde yazısı bulunan arkadaşlar bu yazıları niye yazmışlar? Kendimizi çok büyük görüyoruz bence...
-------------------- ![]() I love what you are, what you do, how you try... |
| Gökhan ATMACA |
Sal, 25 Mar 2008, 01:12:18 ÖÖ
|
|
Bilgi paylaşıldıkça güzeldir belki ama bilginin paylaşılmasının da kuralları vardır. İnternette daha önce var olan bir bilgiyi yayınlamayı anlamsız buluyorum. Eğer paylaşmak istiyorsanız illa ki digg tarzı siteler rağbet görüyor hatta sistemin linkini vereyim üretmeyecekseniz paylaşın...
TCK yasasını da hatırlatayım böyle bir hakkımız var!!! http://mevzuat.basbakanlik.gov.tr/mevzuat/...ourceXmlSearch= KBT olarak özgürlükçü değiliz bu anlamda ne yazık ki. Biz bilginin kaynaksız, karman çorban yayınlanmaısndan, paylaşılmasından rahatsızız. Nitekim bu arkadaş sitesine yazıyı kopyaladığında bir başkası gelecek onun sitesinden kopyalacak bir başkası da öbüründen bu böyle uzar gider ve yarın arama motorlarında arama yaptığında aynı bilgi tekrar tekrar alt alta sıralanmış olur. Oysa bizim yazdıklarımızı birileri refere alarak genişletse ve üzerine yeni şeyler eklese, arama motorlarında arayan kişi bilginin farklı yorumlarını da elde etmiş olur. Zaten yazıyı hazırlarken sunduğunuz kaynak linkleri ile okuyucu o yararlandığıınız kaynakları inceleyerek daha geniş yelpazede bilgi edinmiş olur ama bizim ülkemizde herşeyde olduğu gibi bunda da yanlışlıklar yapılıyor yanlış sistem ilerliyor... Bununla ilgili yazılar internette mevcut: 1- http://www.teknoloji.kuark.org/2008/03/22/...a-iyi-olabilir/ 2- http://www.teknoloji.kuark.org/2008/03/01/...inti-uydurmasi/ 3- http://www.gunesintamicinde.com/calintilama-sanatinda-zen/ Bu üç sayfadan da ilgili yazıların farklı farklı birçoğuna ulaşabilirsiniz... Mesela en son yazdığım yazı, http://www.kuark.org/bilim/index.php?optio...&Itemid=116 5 tane kaynağım var, 3'ü web sitesi 2 si yazılı kaynak. Web sitelerine okuyucu anında ulaşabilir ve kaynaklarda sunulan diğer bilgilere de ulaşır tıpkı benim ulaştığım gibi. Sonra vatandaşın biri gelsin bu yazıyı okusun kaynakları da incelesin üzerine aynı başlıklı bir yazı yazsın ama daha başka bilgileri benim bilmediğim kaynaklardan yararlanarak yazsın. Sonra diğer incelediği kaynaklara link versin benim sayfama link versin. Bana link verdiği için onun yazısını görürüm ve okurum. Sonrasında vay be derim benim bilmediğim şeyler de varmı diyerekten bir bilgi aktarımı ve geliştirilmesi süreci oluşmuş olur. Ama biz de böyle değil adam alıyor yazıyı efendim aldığı kaynak bile belli değil belki adam yalnış yazmış, belki senin düşüncelerinle uyuşmyor bazen oluyor (adam sağcı ama solcu yazılar çıkıyor sitesinde çünkü okumadan alıntı siteye kim gelirse gelsin bir misal sadece). Sonra başkası alıyor koyuyor vs derken arama motorunda giriyorsun konu başlığını çat alt alta 7 site sıralanmış aynı yazıyla kim yazdı hiç!! doğru mu belli değil! çünkü yazanın ne ismi var ne de yararlandığı kaynaklar... Bu böyle yürümez zaten az kaldı bir işbirliği sürecinden sonra yazılarımız daha iyi korunacak... Yakında duyurusu olur -------------------- Gökhan ATMACA |
| Gökhan ATMACA |
Sal, 25 Mar 2008, 01:20:19 ÖÖ
|
|
Bu arada biz de zamanında aynı hatayı yaptık ama vazgeçmesini bildik ve hala bize ait olmayan bazı yazılar var onları ya siliyor ya da tekrar ele alıyoruz. Yani bir üç-dört aylık dönemden sonra bir ilke edinmeye başladık. Buna en önemli delil veya örneğimiz bilim sitemizdeki içerik sayısına bakacak olursanız (sayfanın alt kısmında) 1107 yazar peki en son ki içeriğimizin yazı numarası nedir? http://www.kuark.org/bilim/index.php?optio...&Itemid=116
Görüldüğü gibi 1131 . 24 içeriği zamanında almışız lakin bir süre sonra silmişiz. Yanlış hatırlamıyorsam 10 a yakın bu tarz içerik var tekrar ele alınıp alınmayacağı belli olana kadar duruyor sırası gelince onlar da temizlenecek. Biz bir tecrübe edindik ve bu tecrübeye de yeni tecrübeler katarak bir şeyler elde edeceğimizi umuyoruz bildiğiniz gibi... -------------------- Gökhan ATMACA |
| x adamus |
Sal, 25 Mar 2008, 11:25:40 ÖÖ
|
![]() Uzman Bilimsever ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: KBT Mesajlar: 848 Kayıt: 22- Ara 06 Üye No: 95 |
öncelikle siteye katkısı olanlar için teşekkür ediyorum... kaldıki bir kaç senedir sitenizi sıkca ziyaret ettim ve ihtiyaçı olan arkadaşlarımı bu siteye yönlendirdim. yönetimde olduğum başka bir siteye yazılarınızı KAYNAK yazarak gerekli sayfanın linkini göstererek arasıra yazmış bulunmaktayım.. konusunu açtığım yazılarda özellikle yazının kaynağına etik dışı davranışlarda bulunmamak adına aynen linkte gösterilenleri koyuyorum... eğer yanlış olarak algılanırsa bir daha yapmamayı kolaylıkla sağlayabilirim... sitemde açmış olduğum başlığın altına bu benim yazımdır, devamı şöyle idi , eksik kalmış, peki burda ne denmiş, tarzında küçük düşürücü ifadeler yer alıcaksa bir daha asla kaynak olarak bu siteden yada bu sitenin üyerlerinin yazdğı yazıları almam.. bunu belirtiniz lütfen... Gökhan Bey iyi çalışmalar....... yazıyı gördüğünüz ve cevap verdiğiniz zaman çöp kutusuna atabilirsiniz.. kirliliğe sebebiyyet vermek istemem -------------------- Bir çeşit mahpusluğu, başka bir çeşit mahpuslukla düşünmek,gerçekte var olan bir şeyi gerçekte var olmayan bir şeyle düşünmek kadar akla yakındır.DANIEL DE FOE
AŞK UNUTMAMAK DEĞİL, HATIRLANMAKTIR. YALNIZLIK PAYLAŞILMAZ,PAYLAŞILIRSA YALNIZLIK OLMAZ |
| x adamus |
Sal, 25 Mar 2008, 11:36:12 ÖÖ
|
![]() Uzman Bilimsever ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: KBT Mesajlar: 848 Kayıt: 22- Ara 06 Üye No: 95 |
Merhaba Gökhan,
Öncelikle bu duruma zannedersem ben sebep oldum.Bir hata sonucu.Her iki sitedeki arkadaşlardan da özür diliyorum.Nadir bey kızmakta haklı ancak ben kendisine sitede hata yaptığımı kabul etmiş ve özür dilemiştim yinede yazmak gereği hissetmiş, saygı duyuyorum. Hatam şu idi.Kendi makalelerimi sitelerinde görünce önce kaynak varmı diye baktım.Görünür bir yerde yoktu.Bende bunun etik olmadığını söyledim.Halbuki orda bulunan kaynak yazısına tıklayınca bizim site (Uzay-Zaman) açılıyor.Ben se bizde olduğu gibi yazının altında bulunması gerekir düşüncesi ile hareket etmiştim.Göremeyincede yazdım.Olay budur. Sebep olduğum bütün bu yazışmalar aslında benim aceleciliğimden başka bir şey değil.Bu yüzden lütfen uzatılmasın.Gün gelir her kes bir diğerine ihtiyaç duyabilir arkadaşlıkların zarar görmesini istemem. Herkese saygı ve selamlar. Hüseyin AKOVALI NOT: Bu yazılarınızı bu gün yeni gördüm.O tüzden şimdi yazabiliyorum.Keşke önce görseydim lüzumsuz bir çok yazışmaya da sebebiyet vermemiş olurdum.SELAMLAR -------------------- Bir çeşit mahpusluğu, başka bir çeşit mahpuslukla düşünmek,gerçekte var olan bir şeyi gerçekte var olmayan bir şeyle düşünmek kadar akla yakındır.DANIEL DE FOE
AŞK UNUTMAMAK DEĞİL, HATIRLANMAKTIR. YALNIZLIK PAYLAŞILMAZ,PAYLAŞILIRSA YALNIZLIK OLMAZ |
| spike |
Sal, 25 Mar 2008, 21:51:38 ÖS
|
![]() Bilimci ![]() ![]() ![]() Grup: Bilimsever Mesajlar: 58 Kayıt: 15- Kas 06 Üye No: 60 |
Gökhan sen de Kaanlaşma eğilimi görüyorum. Böyle T.C.K'dan alıntı falan ne iş
Verdiğin T.C.K metninin belirli kısımlarını okudum ama ben alaka kuramadım(kaldı ki kursam bile bunun yasal yaptırımı olduğunu gösterecektir bu doğru olduğunun değil). Bu yasanın neresinde bir internet sitesinde yazılan sıradan bir yazının eser kabul edildiği yazıyor? Tamamını okumadım gözden kaçırdığım bir şey mi var? Yasayı bir kenara bırakıp kendi fikrimi söylemem gerekirse bir önceki mesajımdan farklı bir şey söylemeyeceğim. Bu durumu aşırı antipatik, ben merkezci görüyorum. Kimse kusura bakmayacak ama bu site üzerinde yazısı bulunan hiç kimse eser sahibi değil. Ne yayınlanmış, basılmış tek bir satır yazıları var, ne de herhangi bir bilimsel kaynakta adları geçiyor. Siz bu işi amatör olarak yapıyorsunuz. Yazdığınız yazılara emek harcadığınız kesin ama bunların hiç biri için ben yazdım, benden izin almadan, link ve kaynak gösterilerek dahi yayınlama hakkına sahip değilsiniz demek gibi bir lüksünüz yok. Ben olsam çıkar "birader sen kimsin ya!" derim. Herhangi bir bilimsel kaynakta adın geçiyor mu? Yok... Yazılmış, basılmış bir eserin, kitabın, makalen var mı? Yok... Eee necisin sen? Bu yazının sana ait olduğunun kesin olarak anlaşılması bile günler sürer... "Bu yazının tüm hakları Kuark Bilim Topluluğu'na aittir." İyi de Kuark Bilim Topluluğu nedir? KBT'ye ait bir ofis, bir telefon, bir iletişim adresi var mıdır? KBT'ye isteyen nasıl ulaşabilir(e-posta falan demeyin de)? KBT'nin bir yönetim kurulu, seçimle iş başına gelmiş bir başkanı var mıdır? Kısacası KBT meşru bir kurum mudur? Böyle meşru bir kurum değilse nasıl bir yazı(eser bile diyemiyorum) üzerinde hak iddia edebilmektedir? Gökhan beni tanır, ben hemen her konu üzerine yorum getiren yazı yazan bir insanımdır. Bilimden sanata, spordan siyasete kadar. Yazdığım binlerce yazı var etrafta. Benim yazılarımdan kimler nasıl alıntılar yapıyor Allah bilir. Benim X konusuyla ilgili yazdığım yazıyı birisi bir forumda kendi görüşü olarak gösteriyor. Ha ben takılıyor muyum? Ben o yazıları birisi bir şeyler öğrensin, bir şekilde doğruları görsün diye yazıyorum. Bu sayede iki kişiye daha fazla erişirsek, iki kişiye daha bir şeyler öğretirsek ne mutlu bize. Benim sayıalr dünyası isimli yazım 20 farklı sitede var. Sadece iki tanesinin altında Spike yazıyor. Bir tanesinde sanırım yazı buzlu.org'tan alınmış, o yüzden buzlu.org diye not düşülmüş altına... ama aşağıdaki yazıya ne diyeceğimi ben de bilmiyorum. Adam benim yazımı kendi adıyla yayınlıyor. Uygulayabileceğim bir yaptırım var mı? Pek sanmıyorum http://www.teorik.net/icerik_oku.asp?iceri...matik%C3%A7inin -------------------- ![]() I love what you are, what you do, how you try... |
| Gökhan ATMACA |
Sal, 25 Mar 2008, 23:18:55 ÖS
|
|
ALINTI "Bu yazının tüm hakları Kuark Bilim Topluluğu'na aittir." İyi de Kuark Bilim Topluluğu nedir? KBT'ye ait bir ofis, bir telefon, bir iletişim adresi var mıdır? KBT'ye isteyen nasıl ulaşabilir(e-posta falan demeyin de)? KBT'nin bir yönetim kurulu, seçimle iş başına gelmiş bir başkanı var mıdır? Kısacası KBT meşru bir kurum mudur? Böyle meşru bir kurum değilse nasıl bir yazı(eser bile diyemiyorum) üzerinde hak iddia edebilmektedir? Kuark.org yayıncı sıfatıyla bunu elde edebiliyoruz. Kaldı ki dediklerin olmasa yasal güvence ve bu haklarımızın koruması olmasa şahsen ben yazılarımı senin eser demediklerini böyle platformlarda yayınlamam. Giderim sunumlarda bahsederim sadece o toplantılara gelenler bilgilenir. Kanun herşeyi birebir yazmaz hukuk bilgim yanlış değilse internet yerine bilgisayar ortamı diye geçmiş olabilir kanunda artı bilişim hukuku diye bir şey var sitelerde yazıların "eser" ister olsun olmasın "fikir üretimi" olsun bunların korunmasına yönelik teferruatlar vardır temel sorun internet gibi bir ortamda bu bilgilerin nasıl korunabileceğidir. Şu an google da bununla ilgili bir düzenleme var sayın meral'in sitesini ve sizin genbilim.comu kanıtıyla beraber şikayet ettiğimizde google anında cevap veriyor. Cevap olarak da googleda indekslenmeme... Yani internet o kadar da başsız değil, kendi oto kontrol mekanizmaları var ama kullanılmıyor herkesin işine geldiği için. Bir yayıncı olarak ürettiğim içeriğin benim istediğim yerlerde yayınlanmasını, benim öngördüğüm şekilde yayınlanmasını talep ederim çünkü üreten benim (üretimden kastım kaynaklardan yararlanarak fikir sunmak, fikir üretmektir). Kuark Bilim Topluluğu bünyesindeki her arkadaşım da böyle düşünüyor düşünmeyenler varsa da içeriklerini biz yayınlamayız. Sömürücü anlayışına sahip değiliz. Ama Kaan sen bir üniversite öğrencisi olarak şu kaynak meselesini kavrayamamana üzüldüm, Bizim sitedeki lise öğrencilerinin yararlandıkları dışındakilerde üniversite öğrencileri yararlanırken şu ingilizce kaynaktan şu topluluktaki şu insanın yaptığı çeviriden yararlanarak ben ödev hazırladım ya da araştırma yaptım demesi var, bir de A forumunda yazanı belli olmayan bir yazıdan yararlandım demek var... Bu ilişki en önemlisi ve diğerlerini de yukarıdaki iletimde zaten beyan ettim. Tekrar tekrar aynı şeyleri yazmaktan sıkıldım. Dediğim gibi içerik koruma haklarımız olmasa bu yazıları hemen çekeriz üzerine üye olanlara sadece içeriğimizi gösterir üstelik üyelerle de kuark.org adına bir antlaşma yaparız ve o içeriğin başka bir yerde yayınlanması durumunda üyelerle mahkemelik oluruz. Sence bu mu daha iyi ki paylaşımcı takınırken... Ben yukarıdaki iletimde işleyecek sistemi anlattım o sistem olmazsa internetimiz zaten bilgi çöplüğü üzerine bataklık olur... Battıkça çıkamaz hale gelirsin... En azından ben temiz internetten yanayım bizim toplulukta yer alan birçok arkadaşım da bunun farkında olması gerek zaten... ALINTI Bu yazının sana ait olduğunun kesin olarak anlaşılması bile günler sürer... Bununla ilgili google bize yardım ediyor genelde bunun dışında veritabanları vs yani günlerce sürmez yeter ki o bilgi istensin hatta bazıları bu konuda girişimcilik yaparak içerikleri tasdikliyorlar. Yukarıda verdiğim linklerin birinde bu durum anlatılmıştı. Kuark.org da şöyle bir durum var yazar yazısını yazar sonra kuark.org da yayınlar böylece telif hakları yazar ve kuark.org a ait olur. kuark.org u kbt ile anmak arasında bir fark yok yasada tescil edilmiş olan kuark.org geçer burada kbt bu olay bu kadar basit. kbt nin meşruluğuna gelince yasa da meşru olmasa da hayatta meşru yasada meşru olması için biraz zaman var şirket mi olalım dernek mi karar vermek kolay değil eh biraz da sermaye. Yanisi şu biz içeriğimizi paylaşmayız beğenilmese de kötü de olsa ki sanmıyoruz ürettiğimiz içeriğin Türkiye standartlarının altında olduğuna dair. Sonracığıma paylaşılmasına da göz yummayız bildiğimiz bir içerik varsa başka bir sitede yayınlamışsa yayıncıya haber veririz çünkü yarın aynısı bizim de başımıza gelir. Zaten yakında internet siteleri arasında bir platform ile bu iş de çözülecek kısmen sadece taraflara bağlı ama proje tam hazır değil. -------------------- Gökhan ATMACA |
| nadirmeral |
Çrş, 26 Mar 2008, 05:23:10 ÖÖ
|
|
öncelikle yorumlarınızı dikkatlice okudum teşekkür ediyorum.
x adamus...sitede de teşekkür etmiştim, ayrıca tekrardan teşekkür ediyorum. ben sadece bu sitenin y düşüncelerini öğrenmek istedim. arkadaşlar benim düşüncelerimi de güzelce sunmuşlar. bu kişiden kişiye değişir ama ben kanunlara pekte samimi şekilde kabullenen birisideğilim. bu ülkemde tecavüz edipte öldüren kişilerin 2-3 ay cezaevlerinde yattıktan sonra tahliye olduklarını ve bunun gibi bir çok örneği güncel yaşantımda tanık oldum, haberlerden de takip edilmiştir...bunu belirtirken konuyu uçarmak, başka boyutlara çekmek gibi bir niyetim yoktur. durumu belirtme acısından sonuçta bizlere kanunlar bazı haklar veriyorsa biz bunları şikayet adı altında yapmakta özgürüz.."konu kişisel haklar ile sınır ise." örneğin burdaki bir arkadaşın yazısını ben başka bir siteye yazsam ; 1- o kişi başkalarının da bilinçlendiğini görür sevinir bir işe yaradığını yada katkıda bulunduğunu içten içe hisseder ve bununla gurur duyar ne bileyim iyi hisseder kendisini.. 2- o kişi buna kızar kendi yazısının kopyalanmasına içerler 3- kişi kanun maddelerinin ön gördüğü şekilde cezai uygulamaya gider 4- kaynak belirtildi ise kendisine yapılmış bir teşekkür olarak alır isminin geçtiğini yada sitesinin bağlantı noktası verildiği için sevinir. "bir nevi reklam" 5- kişi kaynak gösterilse dahi bu işi sevimsiz bulur ve kanun maddelerini baz alarak bunun bir daha yapılmamasını ister.. doğal hakkıdır da kimse birşey diyemez ayıplayamaz.. komşumuzun evinizin önüne park etmesi gibi bişey_; -siz içerlersiniz kızarsınız ve bununla kalırsınız -ya da cezai uygulamaya gidersiniz. -veya komşudur arabası elbette durabilir dersiniz..... düz mantık yürüterek birşeyler yazmak istedim belirttiğim gibi tez yazarkende bir kaç sorunla karşılaştım hemen hemen aynı pararlelde olan sorunla. bundan sonra bu site içerikli hiç bir yazıyı hiç bir şekilde almayacağımı belirttim. bu aldığım karar da titizlikle uygulanacaktır. hiç bir şekilde bu karardan da asla vazgeçilmeyecektir. düşünmüştüm ki KAYNAK şeklinde ki linkte - yazıyı ilginç görenlerin tıklayarak bu siteye yönlendirilmelerinin hoş karşılanması idi. sonuçta bu sitenin tıklanabilirliğini artırması acısından güzel bir hamledir ya da daha çok insana hitap etmeniz acısından bir yoldur. Gökhan beyin belirtiği aynen yazının kopyalanması işleminin bir kaç kez tekrarlanması sonucu doğan olumsuzluklara değinmek isterim. bilgi paylaşımı öngörülmüşse bence sorun değildir. insanların o konuyu bilmelerine katkıda bulunmak güzel bir histir. sonuçta o yazıyı kişiler okur ve emeğimizin boşa gitmediği anlaşılmış olur. kişisel kanaatim tabi ki bunlar. burda atıyorum 10 defa okunur benim sitede 10 defa başka sitede 10 defa ... bilinçlendirme bilgilendirme vs. yapılır günümüzde çoğu site de link verir yada kaynak belirtir, benim yaptığım gibi olursa belirttiğim gibi bu siteye ulaşabilirlik artar... saygılarımla.... ---- Gökhan Bey yazıların linklerini istemişsiniz sanırım zaten bir iki yazı olduğu için ve pekte hoş karşılanmadığım için vermeyi uygun bulmadım ve x_ adamus'un yazısı olduğu için sanırım onunla biz birbirimizi anladık.. =>örneğin bumerangın uzaydaki hareketi konusunda olan LİNK i vererek yaptığınız haber konusunda olduğu gibidir... |
| spike |
Prş, 27 Mar 2008, 11:13:16 ÖÖ
|
ALINTI Kuark.org yayıncı sıfatıyla bunu elde edebiliyoruz. Kaldı ki dediklerin olmasa yasal güvence ve bu haklarımızın koruması olmasa şahsen ben yazılarımı senin eser demediklerini böyle platformlarda yayınlamam. Giderim sunumlarda bahsederim sadece o toplantılara gelenler bilgilenir. Demek ki yasal olarak bir yaptırımım var, bana ait eserleri(hala eser diyoruz ya) sadece ben yayınlarım, yayınlayandan da söke söke alırım, böyle bir hakkım olmasaydı da hiç uğraşmazdım böyle bir işle demek istiyorsun. Yani kısaca asıl amaç insanlara hizmet etmek değil. Bundan çıkan sonuç bu, yazdığından bu çıkıyor her ne kadar tersini düşünsem de... Yüzyıllar önce başkaları kendi toremlerini kullanmasın diye buldukları teoremlerini açıklamayan bilim efsanelerine benziyorsun. Başkası kullanacaksa bende kalsın diyerek... ALINTI Şu an google da bununla ilgili bir düzenleme var sayın meral'in sitesini ve sizin genbilim.comu kanıtıyla beraber şikayet ettiğimizde google anında cevap veriyor. Cevap olarak da googleda indekslenmeme... Yani internet o kadar da başsız değil, kendi oto kontrol mekanizmaları var ama kullanılmıyor herkesin işine geldiği için. Bir yayıncı olarak ürettiğim içeriğin benim istediğim yerlerde yayınlanmasını, benim öngördüğüm şekilde yayınlanmasını talep ederim çünkü üreten benim (üretimden kastım kaynaklardan yararlanarak fikir sunmak, fikir üretmektir). Kuark Bilim Topluluğu bünyesindeki her arkadaşım da böyle düşünüyor düşünmeyenler varsa da içeriklerini biz yayınlamayız. Sömürücü anlayışına sahip değiliz. Bu işin sayın Meral'in x sitesi, bizim genbilim, sizin kuark diye parçalara bölmene gerek yok(kaldı ki sizin dememe rağmen kuark.org üzerinde yazısı bulunanlardan biri de benim. o yüzden bizim demem gerekirdi sanırım). Herkesin ortak bir amacı var. Ayrıca burada yazdığım hiç bir şeyin genbilimle alakası yoktur. Ben genbilimi temsil etmiyorum ayrıca bunlar benim kişisel fikirlerimdir ve genbilimin bakışını yansıtmamaktadır. Şunu da açıkca belirteyim sen yayıncı değilsin ben de yazar değilim. Nedenini de daha önce belirttim. Ayrıca sömürü internetten torrent indirmektir. Kaynağı belli bir yazıyı alıntılayıp sitene koymak değil. O yazının altına yazarın ismini koyarak yazarı onore edersin(böyle bir kelime grubu mu var Türkçe'de?). Benim için yeterlidir, nedenini de söyledim; amacım para kazanmak, ismimi duyurmak, google'da yukarlarda çıkmak değil, meraklı beyinlere merak ettikleri şeyi göstermektir. ALINTI Ama Kaan sen bir üniversite öğrencisi olarak şu kaynak meselesini kavrayamamana üzüldüm, Demogojiye gerek yok Gökhan, üzülecek bir şey de yok kavrayamadığım bir şey de... Söylediklerim açık net ortada... Ya anlamak istemiyorsun ya da ben anlatamıyorum... ALINTI Bizim sitedeki lise öğrencilerinin yararlandıkları dışındakilerde üniversite öğrencileri yararlanırken şu ingilizce kaynaktan şu topluluktaki şu insanın yaptığı çeviriden yararlanarak ben ödev hazırladım ya da araştırma yaptım demesi var, bir de A forumunda yazanı belli olmayan bir yazıdan yararlandım demek var Kimse kusura bakmasın ama internet üzerindeki hiç bir kaynak geçerlilik arz etmez. Bunun forumla siteyle alakası da yok. Sen ödevinin arkasına kuark.org'da spike diye bir hödük var onun yazısında böyle bir şey geçmiş ben de alıntıladım desen ne olacak? Kim bu spike, kim kuark.org? Bilimsel literatürde adları nerede geçiyor? Ne iş yaparlar? diye sorulur adama... ALINTI Dediğim gibi içerik koruma haklarımız olmasa bu yazıları hemen çekeriz üzerine üye olanlara sadece içeriğimizi gösterir üstelik üyelerle de kuark.org adına bir antlaşma yaparız ve o içeriğin başka bir yerde yayınlanması durumunda üyelerle mahkemelik oluruz. Sence bu mu daha iyi ki paylaşımcı takınırken... Valla ben isteyen herkesle mahkemeye giderim problem değil. Asıl amacımızın ne olduğunu belirtmekte fayda var. Sen açıkca bu site üzerindeki yazıların başka sitelerde yayınlanmasını istemiyorum diyorsun. Ben de bu mantıkla bir yere gidemeyeceğini söylüyorum. Büyüyebilmek, daha fazla kişiye hitap edebilmenin yolu açılmaktan geçiyor, yazdıklarını gizlemekten değil. Bugün matematik dünyası David Hilbert adını ezbere bilirken Louis Bachelier'i tanıyan niye bir avuç insan var? Hayır bu yazıları insanlar okusun bir şeyler öğrensin diye yazmıyor muyuz? O zaman sorun ne? Eser hakkı, telif hakkı, cart curt... Ortada ne eser var ne telif ne de başka bir şey. 2 kuruşa basılan bir cdyi albumyapıp 20 liraya satan müzik şirketlerinin korsana hayır demesinden daha antipatik(ki ne dersem diyeyim onlar bir yerde haklılar da). ALINTI Bununla ilgili google bize yardım ediyor genelde bunun dışında veritabanları vs yani günlerce sürmez yeter ki o bilgi istensin hatta bazıları bu konuda girişimcilik yaparak içerikleri tasdikliyorlar. Yukarıda verdiğim linklerin birinde bu durum anlatılmıştı. İşin teferruatından bahsediyorum. İşi o kısma gelirse basitçe öğrenilir tabi. ama oraya gelene kadar ölürüz büyük ihtimalle... ALINTI Yanisi şu biz içeriğimizi paylaşmayız beğenilmese de kötü de olsa ki sanmıyoruz ürettiğimiz içeriğin Türkiye standartlarının altında olduğuna dair. Sonracığıma paylaşılmasına da göz yummayız bildiğimiz bir içerik varsa başka bir sitede yayınlamışsa yayıncıya haber veririz çünkü yarın aynısı bizim de başımıza gelir. Zaten yakında internet siteleri arasında bir platform ile bu iş de çözülecek kısmen sadece taraflara bağlı ama proje tam hazır değil. İyi olduğu için paylaşılıyordur zaten. Kötü olanı kimse paylaşmaz. Daha doğrusu alıcısı çıkmaz. Önümde Matematik Dünyası Dergisi var. Hiç bir yerinde bu derginin tüm hakları TMD'ye aittir, izinsiz yayınlanamaz diye bir şey yazmıyor(ya da ben göremiyorum). Bir eser olmasına, içindeki yazarların pek çoğunun gerçek bilim insanı olmalarına rağmen böyle hem de. Sonra ben kalkacağım bir internet sitesinde yazı yazdım, yayınladım diye benim yazımın başka yerlerde kaynak olarak belirtilmesine karşı çıkacağım. Bana garip geliyor sadece, aşırı ukala olmama rağmen bu kadar büyük göremiyorum kendimi... Tabi yanlış düşünüyor da olabilirim. -------------------- ![]() I love what you are, what you do, how you try... |
| nadirmeral |
Prş, 27 Mar 2008, 20:04:48 ÖS
|
|
sayın; spike...
yazınızı dikkatlice okudum emeğinize ve düşüncenize sağlık, güzel yorumlama getirmişsiniz.. dün ders verdiğim öğrencilerimlede derse giriş esnasında bu konuyu açtım düşüncelerini öğrenmek sitedim aslında güncel hayatta bir kaç örneklemle ile başlamak adet oldu çocuklar bunu seviyorlar. diyeceğim bu yazdıklarınızın hemen hemen aynı paralelde sınıfımda da sonuçlar çıktı... ben öyle gocunmam etmem, bana kim ne öretecekse alırım her zaman, BEN merkezcil bir insan değilim, gene bu konu ekseninde birşey yaptıysam yazdıysam adım geçmesede kullanılmasını isterim zaten .. bu yazdıklarınızı flash belleğime aldım gelecek hafta sanırım yazdıklarınızdan bir kaç cümle kullanmam gerekecek... """bilim insanlık için....."" |
| Gökhan ATMACA |
Prş, 27 Mar 2008, 21:06:40 ÖS
|
|
Arkadaşlar sizin ilkeleriniz ne insanlıkla açıklanır ne başika bir şeyle KBT'nin içeriğine dokunmayın da ne yaparsanız yapın sinir ediyorsunuz adamı. Ben saatlerimi vereceğim hatta günlerimi sonra yazımı hazırlayacağım hatta çevirimi bu beyefendi alacak yazısını koyacak sitesine googledan ziyaretçisini çekecek sonra da reklamlarından bilmem nesinden kazanç sağlayacak yaptığınız hırsızlığın daniskası...
Reklam kazancı yoksa da ziyaretçi çekmek istiyor lan site açıyorsun niye boşa açıyorsun üretmeyeceksen zaten var sitende adam akıllı fikirler üretin de gelin bana interneti çöplüğe dönüştürmeyin. Canımı da sıkmayın ben zaman haracayacağım kendimi paralayacağım başkaları bunu kullanacak ha benden izinsiz yok öyle yağma yok. Üstelik paylaşılan yerler de adam akıllı olsa benim yazdıklarımdan ne anlam çıkaracaklar sanki konuşuyorsunuz. Arayan belasını da aradığı bilgiyi de bulur sizler paylaşım gibi güzel bir telaffuzu bu kadar çirkinleştirirsiniz... Hadi selametle her yazınızda toleransım azalacaktı... TEKRAR BELİRTİYORUM, BİR İÇERİĞİ ÜRETEN KENDİ YAYININDA YAYINLAR. SİZ HİÇ BİR DERGİDE ÇIKAN YAZININ BAŞKA BİR DERGİDE YAYINLANDIĞINI GÖRDÜNÜZ MÜ ALLAH AŞKINA!!! BAŞKA BİR YAYIN BU KONU HAKKINDA YAZI YAYINLAYACAKSA DAHA ÖNCEKİ KAYNAKLARI TARAR SONRA YENİ BİR YAZI YAZAR AMA ASLA AYNISINI YAYINLAMAZ!!! BU KADAR AÇIK OLAN BİR ŞEY KUTSALLAŞTIRMAK KADARBİR ACİZLİK YOKTUR HERALDE. ÜRETEMİYORSUN MADEM ÜRETENLERİN YAZILARINI HIRSIZLIK EDEREK BAŞKA BİR YERDE YAYINLAYARAK BU ÜRETİMLERİNİN DEVAMINI ENGELLEME. ÇÜNKÜ BAZEN İNSAN O KADAR KIZIYOR Kİ HİÇ BİR ŞEY YAZMAK İSTEMİYOR OYSA BEN YABANCI BİLİM SİTELERİNDE GÖRÜYORUM O KADAR ÇOK TÜRKÇE'YE AKTARILMASI GEREKEN YAZI VAR Kİ FARKINDA DEĞİLSİNİZ... NEYSE DAHA DA ANLAMIYORSANIZ HİÇBİRŞEYİ AT GÖZLÜKLERİNİZİ ÇIKARIN TEKRAR SÖYLÜYORUM BU KONU HAKKINDA YAPACAĞINIZ HER TÜRLÜ YORUMA TOLERANS TANIMAYACAĞIM. ÇÜNKÜ ANLATMAYA ÇALIŞTIĞIM VE VURGULADIĞIM ÇOK AMA ÇOK AÇIK VE NETTTT. SİNİR KATSAYIMI ARTIRMAYIN. NADİR BEY SİZ DE O YAZILARI SİLİN FORUMUNUZDAN SİLMEDİĞİNİZ TAKDİRDE GOOGLEDA İNDEKSLENMEME TEHLİKESİ İLE KALIRSINIZ... YETER YA BİZİM ÜLKEMİZ BU YÜZDEN GERİ HEM DE BU YÜZDEN ALIŞMIŞIZ İÇİMİZDEN BİRİLERİ BİR ŞEYLER YAPSIN BİZ DE YİYELİM DİYORSUNUZ. GEÇEN Kİ KONUDA ÜLKEMİZ DENEY VS YAPAMIYOR DEMİŞSİNİZ NADİR BEY, HALBUKİ O DENEY YAPILAMAMIŞLIĞININ SEBEBİ SİZİN GİBİ DÜŞÜNENLERDİR, BÖYLE DÜŞÜNCELERLE BÖYLE TEMBELLİKLERLE BU İŞ YÜRÜMEZ! SAYGI GÖSTERMİYORUM ARTIK BU DÜŞÜNCELERİNİZE ÇÜNKÜ ÖZGÜRLÜĞÜ KISITLIYORSUNUZ. BU DA SON LÜTFEN BANA BU KONUYU KİLİTLEMEM İÇİN MALZEME VERMEYİN! -------------------- Gökhan ATMACA |
![]() ![]() |
| Basit Görünüm | Tarih: 07/30/10 Temmuz - 05:09 ÖS |